Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002302KdenliveRenderingpublic2011-09-05 18:472011-09-11 01:11
Reporterkenjitamura 
Assigned Toj-b-m 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
Platform32 bit intel and alikeOSUbuntuOS Version10.10
Product VersionRecent git 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002302: Rendering crashes when there is audio
DescriptionI upgraded from 0.8.0 to resolve an issue my project was having with rendering, whenever I tried to render my project to file it worked however it rendered using the proxy clips even with the box unchecked. I'd read someone else resolved the problem by upgrading to the SVN so I tried it and now there is an entirely different problem with rendering. Now when I try to render to file with any format I choose it'll go up to 6% and crash with the error "Rendering aborted resulting file will probably be corrupted", my system becomes very unresponsive when this happens and after checking the system monitor it's because it uses all of my ram and another 2 GB of my swap.

I found that the rendering only crashes when there is audio in the project, removing the audio tracks and rendering works.

I rendered to script and when I run

"/usr/bin/melt atsc_720p_2398 avformat - /home/adam/kdenlive/scripts/script005.sh.mlt file:///home/adam/Desktop/test2.mp4 [^] f=mp4 hq=1 acodec=aac ab=384k ar=48000 pix_fmt=yuv420p vcodec=libx264 minrate=0 b=4000k g=250 bf=3 b_strategy=1 subcmp=2 cmp=2 coder=1 flags=+loop flags2=dct8x8 qmax=51 subq=7 qmin=10 qcomp=0.6 qdiff=4 trellis=1 aspect=@16/9 pass=2 threads=4 real_time=-1 -verbose"

from the terminal it launches a window that plays my project and my memory usage stays low. The audio works fine but I noticed in the video playback a couple of the clips don't match what is in the project, they're scenes that happen a little before the clips the timeline uses.

Here's the output

Failed to load "atsc_720p_2398"
Failed to load "avformat"
[mp3 @ 0x96a0d40] max_analyze_duration reached
[mp3 @ 0x96a7db0] max_analyze_duration reached
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 0 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2 @ 0xbaf0940] moov atom not found
[mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2 @ 0xbaf0940] moov atom not found
Failed to load "file:///home/adam/Desktop/test3.mp4" [^]
+-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+
|1=-10| |2= -5| |3= -2| |4= -1| |5= 0| |6= 1| |7= 2| |8= 5| |9= 10|
+-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+ +-----+
+---------------------------------------------------------------------+
| H = back 1 minute, L = forward 1 minute |
| h = previous frame, l = next frame |
| g = start of clip, j = next clip, k = previous clip |
| 0 = restart, q = quit, space = play |
+---------------------------------------------------------------------+
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[mp3 @ 0xbc9a040] max_analyze_duration reached
[mp3 @ 0xbca0290] max_analyze_duration reached
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 0 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 1
[consumer sdl] dropped video frame 2
[consumer sdl] dropped video frame 3
[consumer sdl] dropped video frame 4
[consumer sdl] dropped video frame 5
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 6
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 7
[consumer sdl] dropped video frame 8
[consumer sdl] dropped video frame 9
[consumer sdl] dropped video frame 10
[consumer sdl] dropped video frame 11
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 12
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 13
[consumer sdl] dropped video frame 14
[consumer sdl] dropped video frame 15
[consumer sdl] dropped video frame 16
[consumer sdl] dropped video frame 17
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 18
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 19
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 20
[consumer sdl] dropped video frame 21
[consumer sdl] dropped video frame 22
[consumer sdl] dropped video frame 23
[consumer sdl] dropped video frame 24
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 25
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 26
[consumer sdl] dropped video frame 27
[consumer sdl] dropped video frame 28
[consumer sdl] dropped video frame 29
[consumer sdl] dropped video frame 30
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 31
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 32
[consumer sdl] dropped video frame 33
[consumer sdl] dropped video frame 34
[consumer sdl] dropped video frame 35
[consumer sdl] dropped video frame 36
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 37
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 38
[consumer sdl] dropped video frame 39
[consumer sdl] dropped video frame 40
[consumer sdl] dropped video frame 41
[consumer sdl] dropped video frame 42
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 43
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 44
[consumer sdl] dropped video frame 45
[consumer sdl] dropped video frame 46
[consumer sdl] dropped video frame 47
[consumer sdl] dropped video frame 48
[consumer sdl] dropped video frame 49
[consumer sdl] too many frames dropped - forcing next frame
[consumer sdl] dropped video frame 50
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 51
[consumer sdl] dropped video frame 52
[producer avformat] audio: total_streams 1 max_stream 1 total_channels 2 max_channels 2
[consumer sdl] dropped video frame 53
[consumer sdl] dropped video frame 54
Steps To ReproduceAdd audio track to project
Attempt to render project
Additional InformationThis wasn't happening when I was using 0.8, it started after I upgraded to SVN
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodDistribution package
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0007298)
j-b-m (administrator)
2011-09-09 15:23

I don't really understand when you say:

--------------------------------------------------------------------
I rendered to script and when I run
 
 "/usr/bin/melt atsc_720p_2398 avformat - /home/adam/kdenlive/scripts/script005.sh.mlt file:///home/adam/Desktop/test2.mp4 [^] [^] f=mp4 hq=1 acodec=aac ab=384k ar=48000 pix_fmt=yuv420p vcodec=libx264 minrate=0 b=4000k g=250 bf=3 b_strategy=1 subcmp=2 cmp=2 coder=1 flags=+loop flags2=dct8x8 qmax=51 subq=7 qmin=10 qcomp=0.6 qdiff=4 trellis=1 aspect=@16/9 pass=2 threads=4 real_time=-1 -verbose"

---------------------------------------------------------------------

Where does that command line come from? It is completely broken, with wrong parameters and missing arguments...

I committed a few fixes to the script rendering an hour ago, so please update and try again to generate a script.

To run the script from a terminal, go to $HOME/kdenlive/scripts and do:

./script00x.sh

Also, does your problem happen with every format ? try rendering to mpeg-2 for example. Which MLT version do you have?
(0007311)
kenjitamura (reporter)
2011-09-11 01:11

Sorry guess I had incorrectly executed that sh script, kind of a linux novice. I had used sh -x to run it. Here is the output of ./script002.sh

//STARTING RENDERING: false , false , "/usr/bin/melt" , "atsc_720p_2398" , "avformat" , "-" , "/home/adam/kdenlive/scripts/script002.sh.mlt" , "/home/adam/Desktop/test3.mp4" , () , ("f=mp4", "hq=1", "acodec=aac", "ab=384k", "ar=48000", "pix_fmt=yuv420p", "vcodec=libx264", "minrate=0", "b=4000k", "g=250", "bf=3", "b_strategy=1", "subcmp=2", "cmp=2", "coder=1", "flags=+loop", "flags2=dct8x8", "qmax=51", "subq=7", "qmin=10", "qcomp=0.6", "qdiff=4", "trellis=1", "aspect=@16/9", "pass=1", "threads=4", "real_time=-1") , -1 , -1
Started render process: "/usr/bin/melt" "/home/adam/kdenlive/scripts/script002.sh.mlt -profile atsc_720p_2398 -consumer avformat:/home/adam/Desktop/test3.mp4 progress=1 f=mp4 hq=1 acodec=aac ab=384k ar=48000 pix_fmt=yuv420p vcodec=libx264 minrate=0 b=4000k g=250 bf=3 b_strategy=1 subcmp=2 cmp=2 coder=1 flags=+loop flags2=dct8x8 qmax=51 subq=7 qmin=10 qcomp=0.6 qdiff=4 trellis=1 aspect=@16/9 pass=1 threads=4 real_time=-1"
"Rendering of /home/adam/Desktop/test3.mp4 aborted, resulting video will probably be corrupted."

I tried rendering with MPEG-2 and had the same result

I'm using MLT version 0.7.5

It lets me export if I deselect "Export audio"

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-09-05 18:47 kenjitamura New Issue
2011-09-09 15:23 j-b-m Note Added: 0007298
2011-09-09 15:23 j-b-m Assigned To => j-b-m
2011-09-09 15:23 j-b-m Status new => feedback
2011-09-11 01:11 kenjitamura Note Added: 0007311
2011-09-11 01:11 kenjitamura Status feedback => assigned


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker