Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002372KdenliveEffectspublic2011-11-02 14:002011-11-03 16:02
Reporterflomoto 
Assigned Toj-b-m 
PrioritynormalSeveritytweakReproducibilityalways
StatusacknowledgedResolutionopen 
Platform64 bitOSUbuntuOS Version11.04
Product Version0.8 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002372: Applying effect on a clip changes ratio from 16/9 to 4/3
DescriptionWhen I apply speed effect or black&white effect, the video clip which was genuinely in a 16/9 DV-PAL format, switches to 4/3 ratio. It does not affect the rest of the timeline, but only the clip on which the effect is applied.
I tried to export my editing, and the exported video is affected as well (also only during the clip with the effect).
Steps To ReproduceEdit a 16/9 DV-PAL video
Select a clip in the timeline
Add speed effect or black&white effect
The clip is now in 4/3 ratio
Additional InformationWith Kdenlive 0.8, this issue only appeared with the black&and white effect.
Now I've upgraded to 0.8.2, and the bug exists with both speed and b&w effect.

kdenlive 0.8.2-0ubuntu0~sunab~natty1
libmlt4 0.7.6-0ubuntu0~sunab~natty1
frei0r-plugins 1.3.0+git20111010.16cfe66a-0ubuntu0~sunab~natty1
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodDistribution package
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0007488)
j-b-m (administrator)
2011-11-02 21:28

I could partially reproduce the problem with the speed effect, but only when using melt, not inside Kdenlive. I have a patch ready for MLT to fix this.

However I cannot reproduce using the "Black&White" effect... Are you talking about the "greyscale" effect or another one?

Anyways, it would be great if you could create a simple project (2 clips in timeline, with the 2 problematic effects applied), and attach the .kdenlive project file here.
(0007493)
flomoto (reporter)
2011-11-03 16:02

I tried to change the values of the speed effect, and it appears that :

- it happens only whith some values, for example at 200% the ratio is changed and at 199% or 201% it's not changed

- it happens only if I have a quite long editing in my timeline. It tried to create a simple project with only some plans as you required but the ratio was not changed using any value of speed

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-11-02 14:00 flomoto New Issue
2011-11-02 21:28 j-b-m Note Added: 0007488
2011-11-02 21:28 j-b-m Assigned To => j-b-m
2011-11-02 21:28 j-b-m Status new => acknowledged
2011-11-03 16:02 flomoto Note Added: 0007493


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker