Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0003007KdenliveRenderingpublic2013-03-08 13:592013-03-20 10:07
Reporterfarid 
Assigned To 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityhave not tried
StatusnewResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product Version0.9.4 
Target VersionFixed in Version 
Summary0003007: one more crash while rendering
Descriptiondont even know why this happened.

Application: Kdenlive (kdenlive), signal: Segmentation fault
Using host libthread_db library "/usr/lib/libthread_db.so.1".
[Current thread is 1 (Thread 0x7f0114add7c0 (LWP 5102))]

Thread 3 (Thread 0x7f00cf7f6700 (LWP 5273)):
#0 0x00007f010c895629 in ?? () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
#1 0x00007f010c897327 in g_main_context_prepare () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
0000002 0x00007f010c897a3b in ?? () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
0000003 0x00007f010c897c34 in g_main_context_iteration () from /usr/lib/libglib-2.0.so.0
0000004 0x00007f0111805b86 in QEventDispatcherGlib::processEvents(QFlags<QEventLoop::ProcessEventsFlag>) () from /usr/lib/libQtCore.so.4
0000005 0x00007f01117d63ff in QEventLoop::processEvents(QFlags<QEventLoop::ProcessEventsFlag>) () from /usr/lib/libQtCore.so.4
0000006 0x00007f01117d6688 in QEventLoop::exec(QFlags<QEventLoop::ProcessEventsFlag>) () from /usr/lib/libQtCore.so.4
0000007 0x00007f01116d78a0 in QThread::exec() () from /usr/lib/libQtCore.so.4
0000008 0x00007f01117b6bbf in ?? () from /usr/lib/libQtCore.so.4
0000009 0x00007f01116da87c in ?? () from /usr/lib/libQtCore.so.4
0000010 0x00007f01107ce1b4 in ?? () from /usr/lib/libGL.so.1
0000011 0x00007f011144ae0f in start_thread () from /usr/lib/libpthread.so.0
0000012 0x00007f010f48fefd in clone () from /usr/lib/libc.so.6

Thread 2 (Thread 0x7f00ceff5700 (LWP 5286)):
#0 0x00007f011144e954 in pthread_cond_wait@@GLIBC_2.3.2 () from /usr/lib/libpthread.so.0
#1 0x00007f01130727a7 in ?? () from /usr/lib/libQtScript.so.4
0000002 0x00007f01130727d9 in ?? () from /usr/lib/libQtScript.so.4
0000003 0x00007f01107ce1b4 in ?? () from /usr/lib/libGL.so.1
0000004 0x00007f011144ae0f in start_thread () from /usr/lib/libpthread.so.0
0000005 0x00007f010f48fefd in clone () from /usr/lib/libc.so.6

Thread 1 (Thread 0x7f0114add7c0 (LWP 5102)):
[KCrash Handler]
0000005 0x00007f00f483e850 in ?? ()
0000006 0x00007f00f3a3d54e in av_lockmgr_register () from /usr/lib/libavcodec.so.54
0000007 0x00007f010f3dee51 in __run_exit_handlers () from /usr/lib/libc.so.6
0000008 0x00007f010f3deed5 in exit () from /usr/lib/libc.so.6
0000009 0x00007f010f3c8a1c in __libc_start_main () from /usr/lib/libc.so.6
0000010 0x0000000000455ef1 in _start ()
TagsNo tags attached.
Build/Install Method(select)
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0009374)
farid (developer)
2013-03-09 22:42

i also got this:

(gdb) backtrace
#0 0x00007fffd7d2f850 in ?? ()
#1 0x00007fffd6f2e54e in av_lockmgr_register () from /usr/lib/libavcodec.so.54
0000002 0x00007ffff2895e51 in __run_exit_handlers () from /usr/lib/libc.so.6
0000003 0x00007ffff2895ed5 in exit () from /usr/lib/libc.so.6
0000004 0x00007ffff287fa1c in __libc_start_main () from /usr/lib/libc.so.6
0000005 0x0000000000455ef1 in _start ()
(0009375)
farid (developer)
2013-03-09 23:29

maybe this also will help.

[NULL @ 0x7fffd02cd520] [Eval @ 0x7fffd5442430] Undefined constant or missing '(' in 'dct8x8' [NULL @ 0x7fffd02cd520] Unable to parse option value "dct8x8"
[NULL @ 0x7fffd02cd520] [Eval @ 0x7fffd5442430] Invalid chars '.6' at the end of expression '0.6' [NULL @ 0x7fffd02cd520] Unable to parse option value "0.6"
[NULL @ 0x7fffd02d4860] [Eval @ 0x7fffd54423e0] Undefined constant or missing '(' in 'dct8x8' [NULL @ 0x7fffd02d4860] Unable to parse option value "dct8x8"
[mp4 @ 0x7fffd02c6c20]
Encoder did not produce proper pts, making some up.
(0009387)
zico (reporter)
2013-03-18 01:12

I experience the same bug as well. Bug from post 0009374 happens on exit of kdenlive as well as on every render.

I happened somewhere when Arch upgraded ffmpeg as well as some other packages. I can however not really isolate the problem to a single package and downgrading them usually creates even more issues. I am almost thinking this has something to do with Arch itself but the backtrace points to mlt (0.8.8) and ffmpeg (1.1.3 and 1.2).
(0009392)
nboichat (reporter)
2013-03-20 10:02

I managed to trace down the bug related to the last backtrace (av_lockmgr_register).
https://sourceforge.net/p/mlt/bugs/192/ [^]

That one is a melt bug.
(0009393)
nboichat (reporter)
2013-03-20 10:07

For the errors that shows "Undefined constant or missing '(' in 'dct8x8'", and " Encoder did not produce proper pts, making some up. ":
These errors happen anyway, whether melt crashes or not. It's just that when melt crashes they are displayed to you. Otherwise they aren't.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2013-03-08 13:59 farid New Issue
2013-03-09 22:42 farid Note Added: 0009374
2013-03-09 23:29 farid Note Added: 0009375
2013-03-18 01:12 zico Note Added: 0009387
2013-03-20 10:02 nboichat Note Added: 0009392
2013-03-20 10:07 nboichat Note Added: 0009393


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker