Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000774KdenliveUser Interfacepublic2009-04-17 22:482010-09-22 06:25
Reportereurodrew555 
Assigned Toddennedy 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityhave not tried
StatusfeedbackResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product VersionRecent git 
Target VersionFixed in Version 
Summary0000774: .vob file playback ok for a while then BLACK screen
DescriptionI have updated to the latest SVN using Kdenlive Builder Wizard on Fedora 11 beta.

Everything is working really well, except when I add a .vob clip (straight from a DVD).

In my project I have .dv .avi .mpeg and .vob clips.
Everything plays back really well except for .vob clips.

Example timeline is:
1.dv 2.dv 3.mpeg 4.avi 5.vob

I can scrub back and forth on the timeline and everything responds perfectly until I get to the .vob file.

When I scrub into the .vob file it displays the first few frames and then goes black.

If I playback the timeline it really varies, sometimes it plays back a few seconds, sometimes more until it goes black. I can immediately scrub back and the other clips play perfectly until the .vob again.

If I continue to play back the .vob I can get further and further in before it goes black and hangs.

If I jump to unseen part of the .vob it's just black and doesn't play anything.

I have absolutely no problems with .avi .dv or .mpeg it's only the .vob files that are doing this.
Additional Informationrevisions:

ffmpeg 18599
mlt 1413
mlt++ 1413
kdenlive 3320

qt-4.5.0-14.fc11.x86_64
kernel-2.6.29.1-68.fc11.x86_64

VOB file:

Duration: 5 minutes 34 seconds
Dimensions: 720 x 576
Framerate: 25 frames per second
Audio sample rate: 48000 Hz
Bitrate: 192 kbps

If I playback with vlc the playback is perfect.
If I playback with totem the playback speed varies, I wouldn't be able to watch a DVD with this.

If I use inigo to playback the file it is OK up until a point and then it hangs for a second - I believe this is where it just goes to a black screen in kdenlive.

If I use ffplay it plays back far too fast, and pauses where I believe it goes to a black screen in kdenlive.

So is there a problem with a specific frame or something?
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodBuild Wizard
Attached Files

- Relationships
duplicate of 0000588assignedddennedy 1GB video file plays only 8 seconds 

-  Notes
(0002746)
eurodrew555 (reporter)
2009-04-18 19:42

After testing with other DVDs .vob files it looks like this is just a specific problem with this .vob file, all the other files are playing back OK.

I might try converting it to a different format to get around this issue.
(0002749)
LeHomard (developer)
2009-04-19 21:49

I have the same issue. I tested on a DVD containing 6 .vob files, and it happens with the 3 .vob files that have an 10.00 minute length (the other 3, of variables lenghths, are read all right, although quite slowly).

So it isn't specific to your particular .vob file. Did that file happen to be a 10.00 minute clip ?

I tested with Inigo and the file is opened and read all right (but with very jerky sound and video, whereas mplayer can read it at full speed).
(0002750)
eurodrew555 (reporter)
2009-04-19 22:12

The .vob I have the problem with is 5 mins, 32 secs.

The audio still runs in the background, it's just the video that plays up until a point and then goes black.

I don't even have to play the video, if I just scrub through the timeline to show the frames it goes black after a certain point. The weird thing is if I keep scrubbing back and forward it can display more and more of the .vob file.

It's basically hit or miss whether I can play back parts of this .vob file.
(0002751)
LeHomard (developer)
2009-04-19 23:34

It seems to be a similar same problem here, except that I don't have any audio. Scrubbing also brings back more of the clip.

With Inigo the file is played (slowly) but the screen goes blank when I press L (forward 1 minute).
(0002756)
eurodrew555 (reporter)
2009-04-20 22:57

Getting this quite a bit now, with different .vob tracks.

Some continue playing audio, some do not.
By scrubbing back and forth I can usually get it to eventually play correctly.
(0003056)
ddennedy (developer)
2009-06-03 06:29

How are you decrypting the DVDs to get the VOB? I have used dvdbackup in the past as well as mplayer. I want to see if there is something specific to a certain program/approach.
I just tested successfully with 3 different VOBs where 2 were decrypted with dvdbackup and one was a DVD I made a long time ago with some Windows Sonic program. One of the rips is from a film and the other from an instructional DVD.
(0003088)
eurodrew555 (reporter)
2009-06-03 09:08

The footage I am editing is video from motorsport events, and the DVDs are sold without any encryption.

I am just:
- copying the DVDs onto my hard drives using Nautilus
- adding the .vob files into my kdenlive project
- editing the footage in the time line
(0003096)
ddennedy (developer)
2009-06-03 19:17

Oh, I was testing last night on a pending change to deal with periodic wild timestamps supplied from the FFmpeg libs (probably based on media timestamps) for a bug with MPEG-2 Transport Stream. Potentially, this is the same issue given the description. I will test more tonight without that change to see if I reproduce it.
(0003140)
ddennedy (developer)
2009-06-10 06:56

I tested this without the mentioned change, and I could not reproduce with my VOBs.
(0003175)
eurodrew555 (reporter)
2009-06-12 09:59

I still have the same problem.

The vob file plays for a short time then the project monitor goes black.
If I scrub back and forward I can eventually reveal more and more of the vob file below.

The vob I'm having a problem with is 300MB, perhaps I could upload it somewhere for someone else to look at and use to replicate the issue ?
(0003180)
ddennedy (developer)
2009-06-12 19:52

I would really appreciate a sample. If you can not host it yourself, then use the split command to make a 200MB segment and then upload it to rapidshare.com.
(0003181)
mtxd (reporter)
2009-06-12 20:42

Rapidshare now allows up to 300MB.
(0005063)
eurodrew555 (reporter)
2010-04-23 10:38

I have updated to latest svn which is stable but still having a problem with this one VOB file.

I did split the file up however the problem then can't be reproduced on the smaller files - it only happens on the full 320MB file.

The problem isn't so much a black screen now, but kdenlive stutters with the playback and then crashes every time... whether its scrubbing the clip or after dragging it to the timeline.

Please download from:

http://ultranetsolutions.dnsalias.com/public/VTS_01_1.VOB [^]

Thanks,
Andrew
(0005892)
ddennedy (developer)
2010-09-22 06:25

I downloaded the file, and I can not reproduce the problem. I am using ffmpeg v0.6 and mlt 0.5.10.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2009-04-17 22:48 eurodrew555 New Issue
2009-04-17 22:48 eurodrew555 Build/Install Method => Build Wizard
2009-04-18 19:42 eurodrew555 Note Added: 0002746
2009-04-19 21:49 LeHomard Note Added: 0002749
2009-04-19 22:12 eurodrew555 Note Added: 0002750
2009-04-19 23:34 LeHomard Note Added: 0002751
2009-04-20 22:57 eurodrew555 Note Added: 0002756
2009-06-03 06:20 ddennedy Status new => assigned
2009-06-03 06:20 ddennedy Assigned To => ddennedy
2009-06-03 06:29 ddennedy Note Added: 0003056
2009-06-03 09:08 eurodrew555 Note Added: 0003088
2009-06-03 19:17 ddennedy Note Added: 0003096
2009-06-10 06:56 ddennedy Note Added: 0003140
2009-06-12 09:59 eurodrew555 Note Added: 0003175
2009-06-12 19:52 ddennedy Note Added: 0003180
2009-06-12 20:42 mtxd Note Added: 0003181
2009-10-13 07:08 ddennedy Relationship added duplicate of 0000588
2010-04-23 10:38 eurodrew555 Note Added: 0005063
2010-09-22 06:25 ddennedy Note Added: 0005892
2010-09-22 06:25 ddennedy Status assigned => feedback


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker